tag:blogger.com,1999:blog-7324731059998018236.post3997674231509110539..comments2024-03-03T20:43:59.981+08:00Comments on JENDELA HATI: BUAH KUNDANGAhmad Nawawi Yaakobhttp://www.blogger.com/profile/14289511985063214543noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-7324731059998018236.post-52305676376644965572009-07-08T20:16:27.620+08:002009-07-08T20:16:27.620+08:00kt kg saya dulu ada beberapa pokok kundang yg besa...kt kg saya dulu ada beberapa pokok kundang yg besar dan tinggi. Batangnye saje lebih besar dari pemeluk. Di atas pokok ianya bergugusan macam anggur. Cara ambil samada panjat atau jolok dgn galah. waktu ianya belum masak pun boleh mkn, dah masak pun mmg boleh. Kalau muda, cicah dgn kicap campur lada, kalau dh masak mkn mcm tu je, mmg manis. x belah pun. Satu lagi kami buat jeruk. Best dimakan kundang ni samada masa muda atau masak ranum.Masa kecil2 dulu puas mkn siang malam bila tiba musimnye.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13551623954516064217noreply@blogger.com