Friday, August 21, 2009

SELAMAT DATANG RAMADAN DAN SELAMAT BERPUASA

Ahlan wa sahlan ya Ramadan. Ramadan kembali berteduh merafakkan limpah ramhmatnya kepada kita. Ramadan membawa seribu keberkatan, keelokan dan keindahan untuk kita bersama-sama menyempurnakan ibadah puasa dan ibadah sunat yang lain.

Ramadan terlalu istimewa untuk kita hayati; ia adalah bulan yang lebih baik daripada 1000 bulan, pada bulan ini diturunkan al-Quran, bulan ini dilimpahi rahmat dan keampunan Allah kepada mereka yang mahu kembali. Maka apakah lagi kemuliaan yang hendak dicari, selain daripada kita menyempurnakan amal ibadah sebaik mungkin.

Bulan ini bukannya bulan pesta-pestaan untuk makan-makan, untuk berbelanja lebih, mahupun untuk memperbaharui langsir, sofa, kereta dsb. Ia adalah bulan untuk tumpuan ibadah seharian. Fokus pada ibadah puasa, fokus pada ibadah tarawih, qiamullail dan tadarus al-Quran. Itulah yang sebaiknya untuk kita hayati bersama.

Kepada rakan-rakan blog, saya mohon ampun dan maaf atas kealpaan dan kesalahan saya selama kita berinteraksi di mana jua. Salam Ramadan untuk semua. Doakan untuk kebaikan bersama..

2 comments:

schnna said...

saye teringat puase semasa kerja dgn ustaz..puasa ke berapa ye saya da mintak duit raya dengn ustaz..hehe..Slamt bepuasa ustaz..

Nazhatulshima Nolan said...

Terima kasih untuk peringatan.

Pohon rimbun dalam halaman
Mohon ampun Salam Ramadan!