Saturday, August 28, 2010

YB AYUB RAHMAT MEMBAWA RAHMAT...

YB Ayub Rahmat, ADUN Kemelah seorang pemimpin masyarakat yang proaktif dan bekerja untuk rakyat. Telah banyak kali saya berurusan dengan YB ini dan ternyata dia seorang yang sanggup bersusah payah untuk membantu masyarakat. Sekolah Agama Buloh Kasap pernah mendapat sumbangan beliau, UiTM begitu juga... dan semalam (Jumaat jam 4 petang) YB sekali lagi menyampaikan sumbangan kepada wakil institusi setempat.

80 pertubuhan masyarakat mendapat sumbangan termasuklah Persatuan Penulis Johor Daerah Segamat dianugerahi RM3000 untuk aktiviti persatuan. Sdr Ainol Hasanal dan Puan Hajah Kadariah hadir menerima anugerah berkenaan dan kami sempat bergambar dengan YB.

Saya suka pada ucapan YB tentang sejarah kemerdekaan dan hak ketuanan Melayu yang dipertahankan. Nilai 'Kontrak Sosial' perlu diperjelaskan kepada rakyat dalam seluruh peluang yang ada untuk membina perpaduan dan kesatuan kalangan rakyat.

Allah melebarkan rahmatnya ke seluruh alam dan YB Ayub antara mereka yang berusaha mencari dan membawa rahmat itu. Dan kita juga perlu berusaha gigih membawa rahmat kepada insan lain pada kesempatan nafas yang berbaki di dalam tubuh utuh ini.

No comments: